לעבוד שלושה או ארבעה עשורים, כל החיים, באותה העבודה, זו הייתה הגדרת הבסיס הגדולה ביותר ליציבות בקרב דורות רבים. אם אתה נהג אוטובוס, אתה נוהג עד שאינך מסוגל לשבת עוד, אם את מהנדסת, את עובדת עד שמוציאים אותך לפנסיה, אתה סוכן ביטוח, כנראה שיש לך גם פנסיה טובה לאחר שלושים שנה באותה החברה, הבנתם את הרעיון. אתם גם מבינים לבד שהזמנים השתנו.
היום, יותר ויותר אנשים, פונים לפרק ב' בחיים בגיל לא מבוגר, בני ארבעים וחמישים המחליטים לשנות את חייהם, לעבור לגור בארץ אחרת, להפרד לשלום מהנישואין הראשונים, בואכה השניים, לשנות לחלוטין את הקריירה ואת העבודה שהייתה מנת חלקם שנים לא מועטות. החיים המודרניים מאפשרים לנו את זה, אנו חיים הרבה יותר מאבותינו ומתבגרים בגיל מבוגר יותר. היום, יש לנו את האפשרות להגשים יותר מחלום אחד במהלך חיינו, ואיזה חלום אצילי יותר מאשר להיות ברמן?.
אנו, זמן אמיתי, נחשפים עוד ועוד לאנשים, גברים ונשים, אשר מחפשים לעבור קורס ברמנים. האפשרויות העומדות בפניהם מבחינת הקורסים זהות לכל הנרשמים בכל הגילאים. רובם נרשמים לקורס ימי שישי, עקב כך שאמצע השבוע הוא עדיין של העבודה הישנה, אך בהחלט ישנם נרשמים לא מעטים גם לקורסים המורחבים יותר, למרות שתשלום על חשבון הפקדון הצה"לי לא בדיוק זמין למי שהשתחרר ממילואים.
בכל אפשרות של קורס בהן בוחרים, עדיין זכאים לתעודת ברמנים רשמית של איגוד הברמנים העולמי – הIBA. עוד נחזור אליה.
אנו נתקלים בשני סוגים של נרשמים בוגרים יותר. מצד אחד ישנם אלו שעושים את קורס הברמנים על מנת להגשים חלום לרגע, ללמוד על מה שהם שותים כל כך הרבה שנים, ולהרגיש מה זה אומר להיות ברמנים. הפסקה של כמה שבועות מהחיים הרגילים למספר שעות וימים בשבוע, בשביל הנשמה, השפיות או האהבה למשקה וכבוד למקצוע. אין להם כוונה לעבוד בתחום לאחר הקורס, זו פשוט מתנה שהם מעניקים לעצמם או שהוענקה להם על ידי מישהו קרוב, כך או כך, הם באים כדי לחוות אושר, כן, להיות ברמן עושה אותך מאושר.
מן הצד השני, ישנם אלו שהבינו דבר או שניים על עצמם, והחליטו לשנות את חייהם לחלוטין. הם באים ללמוד את המקצוע, מהתחלה ועד הסוף. מהבסיס של כל משקה אלכוהולי, דרך ערבובו בקוקטיילים וכלה בפרקטיקה, העבודה עצמה. וכמובן לקבל תעודת ברמנים בינלאומית, זו ממקודם, זוכרים? חלקם רוצים לעבוד בחו"ל, היכן שברמנים בגילם זה דבר שבשגרה. הרי באירופה למשל, ברמן זה מקצוע לכל החיים, נסו למצוא באירלנד לדוגמא, ברמן מתחת לגיל 45, אם תראו כזה, הוא כנראה השוליה, עולם הבר שם שייך למנוסי החיים.
בעולם הברים הישראלי ישנם פחות ברמנים מבוגרים, חיי הלילה נחשבו לתחום צעיר, עבודה שעושים אותה בדרך לתואר או למקצוע הבא. אבל, כבר הבנו שהזמנים השתנו. עולם הבר הישראלי היום הוא רבגוני ומכיל המון סוגי ברמנים מכל הגוונים, וכן, מכל הגילאים. אז אולי בגיל חמישים, פחות נהנה לעבוד במועדון ולשרת בני עשרים, אבל מה עם בר שכונתי של בירות אליו אתם יוצאים? או מסעדה ברמה גבוהה? ואולי אתם בעצם, הבעלים הבאים של הבר החדש שיפתח לידינו? אנו נשמח לבוא לאיזה דרינק, שמרו לנו מקום, אנו משפחה.