ברנדי

הגדרה: תזקיק פירות מיושן.
מקורו של השם מגיע מהמילה ההולנדית Brandywijn שפירושה יין שרוף (יי"ש).
ההיסטוריה מספרת שבתחילה המאה ה-12, סוחרי מלח הולנדיים ששטו מצרפת לסקנדינביה, נהגו להעמיס על האוניות חביות יין. עקב הזמן הממושך שארך השיט החל היין להתחמצן ולהתקלקל. בנוסף. הסוחרים החליטו לנסות ולזקק את היין, כדי שהחוזק האלכוהולי הגבוה של התזקיק יגן עליו מפני קלקולים וכשיגיעו ליעדם ידללו בחזרה את המשקה במים וכך יוכלו לשתות את היין הטוב והמוכר. הטעם לא היה זהה כלל ליין, אך לעומת זאת למשקה עצמו ללא הדילול היה טעם חדש ומעניין.
המשקה החדש קיבל את השם " Brandewijn" שמשמעותו "יין שרוף" (יי"ש) או במילים אחרות – יין שעבר זיקוק.

 

קוניאק – COGNAC
כל קוניאק הוא ברנדי, אך לא כל ברנדי הוא קוניאק.
קוניאק הינו ברנדי המיוצר אך ורק בחבל קוניאק שבצרפת.
כבר במאה ה- 16 היתה בעיה שהיין שיוצר היה באיכות ירודה ולכן היה צורך בזיקוקו.
חבל קוניאק ידוע כאיזור גידול אופטימלי לענבי-יין.
הקוניאק מיוצר אך ורק משלושה זנים של ענבים לבנים- יוני בלאן, פוֹל בלאנש וקולומבאר.
חבל קוניאק מחולק לשישה אזורים השונים מבחינת אקלים ואגרונומיה אך בכולם אדמה דשנה, תנאי אקלים נוחים וקרני שמש רכות:

  • גראנד שמפיין Grand Champagne – שטח פתוח גדול.
  • פטי שמפיין Petite Champagne – שטח פתוח קטן.
  • בורדרי Borderies – גבוליים.
  • פיין בואה Fine Bois – יער טוב.
  • בון בואה Bon Bois – יער טוב.
  • בואה אורדינר Bois Ordinaires – יער רגיל.
כל הזכויות שמורות לזמן אמיתי בע״מ | מפת האתר | הצהרת נגישות
דילוג לתוכן