טוענים שמקצוע הטבח הוא גברי מאוד ויש מעט נשים במטבחי מסעדות בעולם. הנתונים כנראה ילכו עם הטענה הזו, באמת רואים פחות נשים במטבחים. למה זה קורה? עבודה קשה מדי? תובענית מדי? כוחנית מדי? ולמה זה בכלל מעניין אותנו כברמנים?
המצב בעולם הברים טוב יותר ככל הנראה, אך רחוק ממושלם. תחשבו על הברים אליהם אתם יוצאים, בכמה מהם יש כמות שווה של ברמנים וברמניות?, האם הבר השכונתי אליו אתם הולכים מאויש על ידי ברמניות לרוב? והבר במסעדה האהובה עליכם? והמועדון אליו יצאתם לאחרונה? התשובה ככל הנראה תשתנה לפי סוג המקום, בעוד במועדונים ניתן לראות ייצוג נשי גבוה, המצב בברים אחרים נמוך, ולפעמים בהרבה. וגם באותם מועדונים, לרוב ישנה תשתית של כמה ברמנים שעובדים את רוב הערב ושאר הברמניות מגיעות למשמרת קצרה יותר.
למה זה קורה? יש שיאמרו שכמו מטבח, גם מקצוע הברמן הוא קשה ותובעני, אחרים יאמרו כי ישנה תפיסה לפיה ברמניות פחות מבינות באלכוהול ושירות והן חלק ממראה העיניים שהבר מציג וזה לא דבר שהרבה רוצות, שיתייחסו אליהן כקישוט. כמובן שאין דבר רחוק יותר מן האמת. אמנם החברה הישראלית עדיין לא מספיק מקדמת שיווין מגדרי, אך רוחות השינוי בהחלט באוויר.
אנחנו, בזמן אמיתי, מאמינים בלב שלם בשיוויון, אין בנו צל של ספק שברמנית טובה, טובה בדיוק כמו ברמן טוב. איכות הברמן או הברמנית לא נמדדת בזכר או נקבה, אלא ביכולת עבודה, אינטיליגנציה רגשית, הכלת הלקוח ומתן חווית שירות ואירוח ללא דופי. ובדיוק מהסיבה הזו, זמן אמיתי מעביר קורסים משולבים לחלוטין, ללא התייחסות מגדרית כלשהיא. מבחינתנו היחס הוא זהה, הלימוד הוא זהה, כל מה שנדרש ומקבל תלמיד, ברמן לעתיד, נדרש וניתן באותה המידה גם לתלמידה, ברמנית לעתיד.
בזמן אמיתי ישנו ייצוג נשי גדול של מדריכות, מהברמניות המובילות בעולם הבר הישראלי, והן מדריכות כי הן טובות בדיוק כמו המדריכים. לפעמים אפילו יותר, בכל זאת, נשים מבינות טוב יותר באנשים.
כבית הספר הראשון והמוביל בישראל, אנו לוקחים על עצמנו את המשימה לשלב כמה שיותר ברמניות בתעשיית הברים הישראלית. קו מחשבה ופעולה הנולד מצורך לשבירת הסטיגמות ותובנה כי יותר ברמניות, שווה יותר. פשוט יותר.
כמות הנרשמות לקורסים נמצאת בעליה מתמדת. פילוח הקורסים האחרון מראה לנו שבכל קורס ברמנים בממוצע יש בין 35 ל-40 אחוז נשים, כאשר כבר ידוע שבפילוח הבא המצב יהיה מאוזן יותר. סניפי זמן אמיתי בבאר שבע, ירושלים ואילת, מובילים באחוזים, עם 40 אחוז ברמניות. מעט מאחוריהם, באחוזים בודדים נמצאים סניפי הרצליה, חיפה, טבריה ותל אביב. ההבדל באחוזים מזערי בכדי לייחס חשיבות למיקום, אך מה שבטוח, שהוא לא מספיק לנו.
זמן אמיתי לא יעצור עד שבכל קורס יהיה שיווין מלא של ברמנים וברמניות. בשנים האחרונות יותר ויותר בוגרות של זמן אמיתי מתקדמות בסולם הדרגות של עולם הברים וחיי הלילה בישראל ובעולם, משתתפות בתחרויות בינלאומיות, מדריכות כמובן בסניפינו השונים ומרימות איתנו יחד את הגאווה שהיא הברמנית הישראלית. הברמנית הלבבית, החמה, יחד עם הקריצה של החוצפה הישראלית, אין טוב מזה, ואנחנו נמצאים כאן בכדי לדאוג להפיץ את הבשורה.