Americano אמריקנו
כוס הייבול/לואובול
30 מ״ל קמפרי
30 מ״ל ורמוט רוסו
סודה (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול/לואובול עם קרח
קישוט: וודג’ תפוז
האמריקנו הוגש לראשונה בבר של גספארה קמפארי במילנו, והיה ידוע בשם: “מילנו-טורינו”, היות ושני מרכיביו הגיעו משתי הערים הללו. בתקופת היובש בארה”ב זכה הקוקטייל לפופולריות גדולה ושמו שונה.
Apple Martini אפל מרטיני
כוס מרטיני/קופ
45 מ״ל וודקה (או וודקה תפוח)
15 מ״ל ליקר תפוחים
15 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מי סוכר
30 מ״ל מיץ תפוחים
שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
קישוט: תפוח, דובדבן
B-52 בי 52
כוס שוט
20 מ״ל קלואה
20 מ״ל אייריש קרים
20 מ״ל קואנטרו / גרנד מרינייה
שיטה: הצפה בשכבות לפי הסדר
קישוט: אין
B&B בי אנד בי
כוס לואובול/סניפטר
30 מ״ל ברנדי
30 מ״ל בנדיקטין
שיטה: בנייה בלואו בול/סניפטר
קישוט: אין
Banana Banshee בננה בנשי
כוס מרטיני/קופ
30 מ״ל ליקר בננה
30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
30 מ״ל שמנת
שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
קישוט: בננה
Bellini בליני
כוס פלוט
30 מ״ל מחית אפרסקים
יין מבעבע (לסגירה)
שיטה: בנייה בכוס פלוט
קישוט: אפרסק
הבליני קרוי על שמו של הצייר ג’ובאני בליני שנהג להשתמש בצבע הורוד ברבים מציוריו.
Between the Sheets בין הסדינים
כוס מרטיני/קופ
30 מ״ל ברנדי
30 מ״ל רום
30 מ״ל טריפל סק
30 מ״ל מיץ לימון
שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
קישוט: טוויסט תפוז
Black Russian בלאק ראשן
כוס לואובול
45 מ״ל וודקה
15 מ״ל ליקר קפה
שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
קישוט: אין
Blow Job בלואו ג’וב
כוס שוט
20 מ״ל קלואה
20 מ״ל ליקר בננה
20 מ״ל שמנת
שיטה: הצפה בשכבות לפי הסדר
קישוט: אין
הערה: נהוג לשתות את המשקה ללא עזרת הידיים, בעזרת הפה בלבד.
Blue Lagoon לגונה כחולה
כוס הייבול
45 מ״ל ג’ין
15 מ״ל קירסאו כחול
ספרייט (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ ליים
Caipirinha קייפירינייה
כוס לואובול
קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
3 כפיות סוכר
60 מ״ל קשאסה
שיטה : כתישה
קישוט: אין
לכתוש את קוביות הליים ביחד עם הסוכר, להוסיף את הקשאסה ולמלא את הכוס בקרח כתוש. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף מעט קרח כתוש נוסף. הקייפריניה היא קוקטייל ברזילאי מסורתי, המשלב את המשקה האלכוהולי הלאומי של ברזיל – קשאסה. בנוסף לסוכר ולימונים ברזילאיים ירוקים. משמעות השם: “little countryside drink”.
Caipirosca קייפירוסקה
כוס לואובול
קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
3 כפיות סוכר
60 מ״ל וודקה
שיטה: כתישה
קישוט: אין
בתוך הכוס עצמה, בעזרת muddler, יש לכתוש את קוביות הליים ביחד עם הסוכר. להוסיף את הוודקה ולמלא את הכוס בקרח כתוש. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף מעט קרח כתוש נוסף
Brandy Alexander ברנדי אלכסנדר
כוס מרטיני/קופ
30 מ״ל ברנדי
30 מ״ל ליקר קקאו כהה
30 מ״ל שמנת
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: אגוז מוסקט מגורד
Clover Club קלובר קלאב
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל ג׳ין
30 מ״ל מיץ לימון
30 מ״ל סירופ פטל
15 מ״ל חלבון ביצה
שיטה: ניעור חרישי ולאחר מכן ניעור רגיל בשייקר עם קרח
קישוט: פטל
הקלובר קלאב הומצא בעשור הראשון של המאה העשרים, בהשראת מועדון הג׳נטלמנים ״מועדון התילתן״, אשר גברים בלבד במעמד העליון, רופאים, עורכי דין, שופטים ובנקאים נהגו לבלות בו. הקוקטייל פופולרי עד היום ומוגש עדיין באותו הבר.
Cuba Libre קובה ליברה
כוס הייבול
60 מ״ל רום לבן
קולה (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ ליים
Daiquiri דאקירי (קלאסי)
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל רום
30 מ״ל מיץ ליים
15 מ״ל מי סוכר
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: אין
Daiquiri דקירי קפוא בטעמים
כוס מרטיני/קופ
45 מ״ל רום
30 מ״ל פרי טרי
15 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מי סוכר (או סירופ בטעם פירות)
שיטה: לערבל בבלנדר
קישוט: הפרי הרלוונטי
El Diablo אל דיאבלו
כוס הייבול
45 מ״ל טקילה
15 מ״ל קרם דה קסיס
15 מ״ל ליים
ג׳ינג׳ר ביר (לסגירה)
שיטה: לנער בשייקר עם קרח. לסנן לכוס
הייבול ולמזוג את הג׳ינג׳ר ביר
קישוט: וודג׳ ליים ופטל טרי
Flaming Lamborghini פליימינג למבורגיני
כוס מרגריטה + 2 צ’ייסרים
30 מ״ל קלואה
30 מ״ל סמבוקה
30 מ״ל קירסאו כחול
30 מ״ל אייריש קרים
שיטה: הצפה
קישוט: אין
להציף את שני המרכיבים הראשונים אחד על השני (לפי הסדר) בכוס המרגריטה, למזוג את שני המרכיבים האחרים לכוסות הצ’ייסר. להדליק באש את הסמבוקה ולהגיש. במהלך השתיה של האורח יש להוסיף לכוס המרטיני את שני הצ’ייסרים
Godfather גודפאדר
כוס לואובול
45 מ״ל סקוטש
15 מ״ל אמרטו
שיטה: בנייה בלואובול
קישוט: אין
Flatliner פלאט-ליינר
כוס שוט
30 מ״ל סמבוקה
30 מ״ל טקילה סילבר
8 טיפות טבסקו
שיטה: הצפה, להוסיף הטבסקו בסוף
קישוט: אין
Golden Cadillac גולדן קדילק
כוס מרטיני/קופ
30 מ״ל גליאנו
30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
30 מ״ל שמנת
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: אגוז מוסקט מגורד
Harvey Wallbanger הארוי ולנברגר
כוס הייבול
45 מ״ל וודקה
15 מ״ל גליאנו
מיץ תפוזים
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ תפוז
הארוי היה גולש במנהטן ביץ’, קליפורניה. המשקה המועדף עליו היה סקרו דרייבר עם גליאנו. יום אחד, בסוף שנות ה-60, כדי לחגוג זכיה בתחרות גלישה מקומית, עבר הארוי מבר לבר, תוך שהוא דופק עם כניסתו את קירות הברים בשעה שהשעין את גלשנו.
Jasmine ג׳סמין
כוס מרטיני/קופ
45 מ״ל ג׳ין
15 מ״ל מיץ לימון
22.5 מ״ל קמפרי
30 מ״ל טריפל סק
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: טוויסט תפוז
הג׳סמין הוא קוקטייל קלאסי מודרני מ1990-, ובין הקוקטיילים היחידים שנותנים מענה לטעם מריר וחמוץ גם יחד. ניתן לשחק עם מינוני הקוקטייל ולהתאים את טעמו למי ששותה אותו.
Kamikaze קמיקאזה
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל וודקה
40 מ״ל טריפל סק
20 מ״ל מיץ לימון
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: טוויסט לימון
מקובל להציע קוקטייל זה כ-shooter. המשמעות היא שבמקום לסנן אותו מהשייקר לתוך כוס המרטיני, הקוקטייל יוגש בשלמותו בתוך השייקר או בתוך קנקן, כשלצידו מספר שוטים למזיגה בשולחן בין האורחים
La Paloma לה פלומה
כוס הייבול
60 מ״ל טקילה בלאנקו
קורט מלח
חצי ליים
סודה בטעם אשכוליות (לסגירה)
שיטה: כתישה ובנייה בהייבול
קישוט: וודג׳ אשכולית.
למזוג את הטקילה לכוס הייבול, למחוץ מעט מהמיץ הליים לתוך הכוס ולזרוק את החצי הליים בפנים. להוסיף את המלח ולמלא את הכוס בקרח. לסגור בסודה אשכוליות.
Long Island Iced Tea לונג איילנד אייס טי
כוס הייבול
15 מ״ל וודקה
15 מ״ל ג’ין
15 מ״ל רום
15 מ״ל טקילה
15 מ״ל טריפל סק
15 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מי סוכר
קולה (לסגירה עד סוף הכוס)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
הקוקטייל נולד בתקופת היובש. תוספת הקולה בסוף מעניקה מראה של תה קר, ומכאן שמו.
Dark & Stormy דארק אנד סטורמי
כוס הייבול
60 מ״ל רום כהה
ג׳ינג׳ר ביר
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג׳ ליים
Martinez מרטינז
כוס מרטיני/קופ
45 מ״ל ג׳ין
45 מ״ל ורמוט אדום איטלקי
5 מ״ל ליקר לוקסרדו מרסקינו
2 טיפות בוקרס ביטרס
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: טוויסט תפוז
המרטינז הוא קוקטייל שהתחיל דרכו ב-1860, ונחשב למקור הקוקטייל המרטיני הקלאסי.
Dirty Martini דירטי מרטיני
כוס מרטיני/קופ
90 מ״ל ג’ין
דש ורמוט יבש
1 כפית מיץ זיתים
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: זית
Perfect Martini פרפקט מרטיני
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל ג’ין
15 מ״ל ורמוט דריי
15 מ״ל ורמוט רוסו
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: טוויסט תפוז
Vodka Martini וודקה מרטיני
כוס מרטיני/קופ
90 מ״ל וודקה
דש ורמוט יבש
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: זית או טוויסט לימון
Manhattan מנהטן
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל וויסקי ריי / בורבון
30 מ״ל ורמוט רוסו
2 טיפות אנגוסטורה
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז
על המנהטן נאמר שנוצר לראשונה ב-Manhattan club בניו-יורק ב-1874 עבור ליידי רנדולף צ’רצ’יל, אימו האמריקנית של ווינסטון.
Perfect Manhattan פרפקט מנהטן
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל וויסקי ריי / בורבון
15 מ״ל ורמוט דריי
15 מ״ל ורמוט רוסו
2 טיפות אנגוסטורה
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז
Mai Tai מאי טאי
כוס לואובול
30 מ״ל רום סילבר
30 מ״ל רום בלאק
15 מ״ל טריפל סק
22.5 מ״ל מיץ ליים
15 מ״ל סירופ שקדים
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: דובדבן, אננס ונענע
Moscow Mule מוסקו מיול
כוס מיול
60 מ״ל וודקה
ג’ינג’ר ביר (לסגירה)
סקוויז לימון
2 טיפות אנגוסטורה
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: פרח נענע, טוויסט לימון
ב-1941 נפגשו בבר ניו-יורקי ג’ק מרטין, הבעלים של סמירנוף וודקה באותם ימים, וג’ק מורגן, בעליו של מועדון ידוע. המלחמה פגעה בייצור של סמירנוף ומרטין היה מודאג באשר לעתיד. ידידו, מורגן, היה עסוק באותם ימים בנסיונות לשווק בירת ג’ינג’ר (ginger beer). המוסקו מיול נולד כתוצאה מן המפגש.
Orgasm אורגזמה
כוס מרטיני/קופ
45 מ״ל אייריש קרים
45 מ״ל ליקר קפה
45 מ״ל שמנת מתוקה
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: אגוז מוסקט מגורד
Pink Squirrel פינק סקוורל
כוס מרטיני/קופ
30 מ״ל אמרטו
30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
30 מ״ל שמנת
דש גרנדין
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: אין
Rob Roy רוב רוי
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל סקוטש
30 מ״ל ורמוט רוסו
2 טיפות אנגוסטורה
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז
Rusty Nail רסטי נייל
כוס לואובול
45 מ״ל סקוטש
15 מ״ל דרמבוי
שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
קישוט: אין
Sangria סנגריה
כוס יין
דש ברנדי
דש טריפל סק
דש מי סוכר
200 מ״ל יין אדום/לבן
מקל קינמון
פירות הדר
שיטה: בנייה בכוס יין ולערבב
קישוט: אין
יכול להיות מוגש קר/חם בכוס או בקנקן.
Sazerac סאזארק
כוס לואובול
דש מי סוכר
דש פיישוד ביטרס
קליפת תפוז
60 מ״ל וויסקי שיפון/קוניאק
דש אבסינט (לשטיפת הכוס)
שיטה : לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: טוויסט לימון
ראשית יש לקרר כוס לואובול בעזרת קרח ודש אבסינט. במקביל יש לערבב את שאר המרכיבים עם קרח ולאחר מכן לסנן לכוס המקוררת (ללא הקרח).
Screwdriver סקרודרייבר
כוס הייבול
60 מ״ל וודקה
מיץ תפוזים (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג׳ תפוז
הסקרו דרייבר הופיע לראשונה במהלך שנות ה-50 במזרח התיכון. מהנדסים אמריקנים אשר כרעו תחת נטל החום הכבד החליטו להוסיף מיץ תפוזים מרענן לוודקה שלהם ועירבבו עם הכלי היחיד המתאים שעמד לרשותם – המברג.
Sea Breeze סי בריז
כוס הייבול
60 מ״ל וודקה
מיץ אשכוליות (חצי סגירה)
מיץ חמוציות (חצי סגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ לימון
Sex on the Beach סקס על החוף
כוס הייבול/הוריקן
30 מ״ל וודקה
15 מ״ל ליקר תפוחים
15 מ״ל ליקר אפרסקים
מיץ חמוציות (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ לימון
Slippery Nipple סילפרי ניפל
כוס לואובול
30 מ״ל סמבוקה
30 מ״ל אייריש קרים
שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
קישוט: אין
Spritz (aperol) אפרול שפריץ
כוס יין/לואובול
30 מ״ל אפרול
95 מ״ל פרוסקו
15 מ״ל סודה
שיטה: בנייה בכוס יין או לואבול עם קרח
קישוט: וודג׳ תפוז
Tequila Sunrise טקילה סנרייז
כוס הייבול
60 מ״ל טקילה
מיץ תפוזים (לסגירה)
דש גרנדין
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
קישוט: וודג’ תפוז
Toronto טורונטו
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל וויסקי שיפון
10 מ״ל סירופ סוכר
5 מ״ל פרנה ברנקה
דש אנגוסטורה
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: טוויסט לימון
Sidecar סייד קאר
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל קוניאק
30 מ״ל טריפל סק
30 מ״ל מיץ לימון
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: כתר סוכר
White Russian וויט ראשן
כוס לואובול
45 מ״ל וודקה
15 מ״ל ליקר קפה
15 מ״ל שמנת מתוקה בהצפה
שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
קישוט: אין
Tom Collins טום קולינס
כוס הייבול
60 מ״ל אולד טום ג׳ין
15 מ״ל סירופ סוכר
15 מ״ל מיץ לימון
סודה (לסגירה)
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
כאשר האולד טום ג׳ין מוחלף בג׳ין אחר (יבש לדוגמה) הקוקטייל יקרא ג׳ין קולינס.
Mint Julep מינט ג’ולפ
כוס ג׳ולפ
8 עלי נענע
דש מי סוכר
60 מ״ל בורבון
דש סודה
שיטה: בנייה בהייבול עם קרח כתוש
קישוט: פרח נענע
לתת מכה לעלי הנענע ולהניח בכוס הג׳ולפ, להוסיף את שאר המרכיבים ולתת מספר דקות לתערובת לנוח ולספוג את טעמי הנענע. להוסיף קרח גרוס עד הסוף. לערבב ולקרר את המשקה עד שנוצר שיכבת קרח
Blue Blazer בלו בלייזר
כוס אולד פאשן (לואו בול)
60 מ״ל וויסקי סינגל מאלט בחוזק חבית.
1 כפית (תה) סוכר
45 מ״ל מים רותחים
ציוד מיוחד: 2 כוסות מאג ממתכת.
קישוט: טוויסט לימון.
אזהרה! לא לנסות את זה בבית וללא הדרכה צמודה. לפני הכנת קוקטייל זה יש לוודא ולהסיר כל דבר דליק שנמצא בסביבה.
שיטה: למזוג את המים הרותחים לאחת מכוסות המאג, בזריזות להוסיף את הסוכר והוויסקי ולהצית בעזרת גפרור ארוך או מצת ארוכה את התערובת. בזהירות להרים את שני המאגים ולהעביר (לזרוק) את התערובת מאחד לשני, כאשר בכל מעבר בין מאג למאג יוגדל המרחק הזריקה מאחד לשני. לחזור על התהליך זה כ5- פעמים. השתמשו בתחתית המאג כדי לכבות את הלהבה ע״י הנחת התחתית על שפת הכוס ו״חניקת״ הלהבה. לבסוף למזוג לכוס אולד פאשן, לערבב בעזרת כפית בכוס במידה וכל הסוכר לא נמס.
הבלו בלייזר מזוהה עם ג׳רי טומס, שהיה מומחה הראוותנות. הוא היה הראשון שהבין את חשיבות הבידור ותמיד חיפש דרכים חדשות ומעניינות לרגש את הלקוחות שלו ולעלות הצגה מאחורי הבר. האגדה מספרת שתומס היה מכין את הבלו בלייזר בשני מצבים בלבד. כאשר הטמפרטורה נחתה מתחת למינוס 10 מעלות או כאשר לקוח עם כאב גרון נכנס להתארח אצלו בבר.
Ramos Gin Fizz רמוס ג׳ין פיז
כוס הייבול
45 מ״ל ג׳ין
20 מ״ל סירופ סוכר
15 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מיץ ליים
15 מ״ל שמנת
15 מ״ל חלבון ביצה
2 דש מרירי תפוז
1 דש מי זהר (מי תמצית פריחת התפוז)
סודה לסגירה
שיטה: ניעור חרישי למשך 2 דק׳. לאחר מכן לנער עם קרח וסודה במשך 10 דק׳.
קישוט: טוויסט תפוז.
הנרי סי.רמוס, המציא את הרמוס ג׳ין פיז בשנת 1888 בבר שלו, Imperial Cabinet Saloon, בניו אורלינס, לואיזיאנה. הוא נקרא במקור ״ניו אורלינס פיז״, והוא אחד מהקוקטיילים המפורסמים ביותר של העיר עד היום. זמן ניעור של 12 דקות ארוכות במיוחד דרשו מעל 20 ברמנים שעבדו ביחד, והעבירו את מטלת הניעור מברמן לברמן ועדיין נאבקו כדי לעמוד בביקוש.
Margarita (frozen) מרגריטה קפואה
כוס מרגריטה
45 מ״ל טקילה
30 מ״ל פרי טרי
15 מ״ל מיץ ליים
15 מ״ל מי סוכר (או סירופ בטעם פירות)
שיטה: לערבל בבלנדר
קישוט: וודג’ לימון, כתר סוכר
Mojito מוחיטו
כוס הייבול
קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
8 עלי נענע
2-3 כפיות סוכר
60 מ״ל רום סילבר
10 סודה
2 טיפות אנגוסטורה
שיטה: כתישה
קישוט: פרח נענע
בתוך הכוס עצמה, בעזרת muddler, יש לכתוש את קוביות הליים ביחד עם הסוכר, להוסיף את הנענע ושאר המרכיבים ולמלא את הכוס בקרח כתוש. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד, להוסיף מעט קרח כתוש נוסף
Queen’s Park Swizzle קווינז פארק סוויזל
כוס הייבול
6-8 עלי נענע
90 מ״ל רום דמררה (אחוז אלכוהול גבוה)
30 מ״ל מיץ ליים
20 מ״ל סירופ סוכר דמררה עשיר (2:1)
4-7 דש של אנגוסטורה
ציוד מיוחד: מקל סוייזל
קישוט: תפרחת נענע
שיטה: לתת מכה לנענע ולהכניסה לכוס ההייבול, למזוג את המרכיבים (פרט לאנגוסטורה) לכוס. למלא את הכוס בקרח גרוס. בעזר מקל סוויזל לערבב ולקרר את המשקה עד שנוצרת שכבת קרח דקה על המעטפת החיצונית של הכוס. למלא קרח גרוס עד סוף הכוס, ולהוסיף את טיפות האנגוסטורה כך שתיוצר שכבת צבע עבה.
קווינס פארק סוויזל נוצר בטרינידד במלון הקווינס פארק המפורסם, שנבנה עם מנה גדושה של המוצר המפורסם ביותר של האזור, הרום הכהה והמורכב. ב-1946 תואר ע״י טריידר ויק (מומחה קוקטיילים טרופים) כ-״הצורה המענגת ביותר של הרדמה שניתנת כיום״.
Sour (וויסקי) סאוור קלאסי
כוס לואובול (או כוס “סאוור”)
60 מ״ל וויסקי
30 מ״ל מיץ לימון
30 מ״ל מי סוכר
15 מ״ל חלבון ביצה טרי
דש אנגוסטורה
שיטה: ניעור חרישי ולאחר מכן ניעור רגיל בשייקר עם קרח
קישוט: וודג’ לימון, דובדבן
את הוויסקי ניתן להחליף כמעט בכל משקה אלכוהולי אחר (וודקה, ג’ין, אמרטו, פיג’לינג ועוד)
Sour (וויסקי) סאוור (הגרסה הישראלית)
כוס לואובול
60 מ״ל וויסקי
30 מ״ל מיץ לימון
30 מ״ל מי סוכר
שיטה: בנייה בלואובול מלא בקרח וניעור עם שייקר
קישוט: וודג’ לימון, דובדבן
את הוויסקי ניתן להחליף כמעט בכל משקה אלכוהולי אחר (וודקה, ג’ין, אמרטו, פיג’לינג ועוד)
Gimlet גימלט
כוס מרטיני
60 מ״ל ג׳ין
20 מ״ל ליים קורדיאל
15 מ״ל מיץ ליים
שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
קישוט: אין
Fresh Gimlet
פרש גימלט
כוס מרטיני
60 מ״ל ג׳ין
20 מ״ל סירופ סוכר
30 מ״ל מיץ ליים
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
קישוט: טוויסט ליים
French 75 פרנץ’ 75
כוס פלוט
30 מ״ל ג’ין
10 מ״ל מיץ לימון
15 מ״ל מי סוכר
יין מבעבע
שיטה: לנער בשייקר עם קרח
לסנן לכוס ולסגור ביין מבעבע
קישוט: טוויסט לימון
Kir קיר
כוס יין
דש קרם דה קסיס
יין לבן יבש (לסגירה)
שיטה: בנייה בכוס יין
קישוט: אין
Kir Royale קיר רויאל
כוס פלוט
דש קרם דה קסיס
שמפניה
שיטה: בנייה בפלוט
קישוט: אין