ליקרים

ליקרים הינם עפ"י רוב, משקאות אלכוהוליים ממותקים, מבוססים על תזקיקים אשר תובללו ונצבעו עד לקבלת משקה בגוון ובטעם הרצוי.

תיבול והמתקת התזקיקים יכולה להיעשות באמצעות תבלינים, פירות, תמציות מאכל, צמחים, עשבים ועוד… צביעתו נעשית ע"י צבעי מאכל או באמצעות המתבלים עצמם.
ישנן מספר שיטות המשמשות לתיבול והמתקת ליקר:
– השרייה (maceration)- נותני הטעם נתבלים בתוך אלכוהול קר למשך ימים, שבועות, חודשים ולעיתים אף שנים.
– הזרקה (infusion)- נותני הטעם נתבלים בתוך אלכוהול  חם (40-60 מעלות).
– פרקולציה (percolation)- אדי האלכוהול מועברים בלחץ דרך נותני הטעם, להוצאת הטעמים במהירות. התהליך הנעשה הן עם אלכוהול קר והן בעזרת אדי אלכוהול.
– זיקוק (distillation)- נותני הטעם מוספים בתהליך הזיקוק ליצירת תזקיק בעל טעם.
– יישון (maturation)- ישנם ליקרים העוברים תהליך יישון או חיתון לפי ביקבוקם.

 

עולם הליקרים מתחלק לשתי קבוצות עיקריות

  1. ליקרים מובחרים (פרימיום) – הינם ליקרים המיוצרים על בסיס תזקיק איכותי (עפ"י רוב ברנדי או וויסקי) ומחומרי גלם טבעיים. תהליך ייצורם מבוסס על שיטות המתקה ותיבול של התזקיק לאורך זמן ממושך ואף יישון בחביות לעידון ומיזוג הטעמים. לרוב אחוזי האלכוהול של ליקרים אלה יהיו גבוהיים (בין 30%-40%). ליקרים אלו מיוצרים תמיד עפ"י מתכון ייחודי אשר בזכותו הופך כל אחד מהם למותג מוכר בעולם.
  2. ליקרים רגילים – ליקרים המיוצרים ע"י ערבוב של תזקיק נייטרלי (עפ"י רוב תזקיק דגנים או מולסה) בתמציות טעם וריח והוספת ממתיקים וצבעי מאכל. ליקרים אלו בד" מיושנים ואחוזי האלכוהול שלהם יחסית נמוכים (15%-30%). ליקרים אלה נפוצים בהכנת  קוקטיילים ולעיתים מעורבבים עם משקאות קלים.

 

מותגי ליקרים על פי חלוקה למשפחות

ליקרי אניס:


אבסינט
את האבסינט המציא רופא בגמלאות, שהחל לפתח משקה חדש בהשתמשו במרכיבים מקומיים (שוויץ). אבל העדות הראשונה לשימוש בלענה מצוייה עוד בתקופת מצריים העתיקה ויוון העתיקה. המתכון הסופי יוצר ב – 1792 והכיל בתוכו 15 מרכיבים בוטניים אשר הושרו באלכוהול נייטראלי, ביניהם לענה, כוכב אניס, שוש(ליקריץ), קמומיל, פטרוזיליה, תרד ועוד.

שמו של המשקה, מקורו בשמה הלטיני של הלענה – "ארתמיסיה אבסינטיום".
המשקה הירוק משך מייד את תשומת  ליבו של מהגר בשם הנרי לואי פרנו שקנה אותו מהרופא או ממישהו שהרופא מכר לו את המתכון. המפעל הראשון הוקם ב-1805. צבעו והשפעותיו הדביקו לו את הכינוי "הפייה הירוקה".
האבסינט הפך להצלחה מסחרית בצרפת ואומץ על-ידי הבוהמה הצרפתית. אנשים כגון ואן גוך, רוזוולט, מארק טווין, פיקאסו ואוסקר ווילד שתו את המשקה בשנות המאה ה – 19 המאוחרות וצריכת המשקה צברה תאוצה עד כדי כך שממשלות רבות החלו להיות מודאגות מהתוצאות של צרכני אבסינט כבדים. שימוש זה יצר סינדרום שנקרא אבסינטיזם שאופיין בהתמכרות, התפרצויות זעם מוגברות והזיות. חלק אף האמינו ש"המחלה" היא תורשתית ושההשפעות ההרסניות של שתיית אבסינט יכולות לעבור הלאה לילדיהם של שתייני האבסינט. יש האומרים כי ואן גוך חתך את אוזנו בעקבות שתיית אבסינט. בעקבות מספר תקריות הוצא האבסינט מחוץ לחוק לראשונה בבלגיה בשנת 1905, ואח"כ בשוויץ, ארה"ב ובצרפת  בעקבות תקרית שבה שתיין אבסינט רצח את אשתו וילדיו. עד 1915 אבסינט' היה משקה לא חוקי ברוב העולם ורוב אירופה.
כיום האבסינט חזר להיות חוקי ברוב העולם, החל משנות ה-90 של המאה ה-20 בעקבות אישור האיחוד האירופי על ייצורו. ב-2007 אושר ייצור ומכירה של המשקה גם בארה"ב.
נמצא כי ישנו מרכיב פעיל במשקה שזהה בהרכבו לאחד המרכיבים הפעילים במריחואנה – THC.
רובם של המותגים כיום מבוססים על זן אירי של הצמח, ארטמיסיה פונטיקה, שלא גורם להזיות וכמויות הלענה קטנות בהרבה כך שאחוזי האלכוהול הגבוהים שבמשקה מביאים להשפעה מוקדמת וחזקה יותר מזו של הלענה.

צורת הגשה: שוט קפוא
הצורה הקלאסית – מזיגה של מנה בכוס, טפטוף מים קרים דרך קוביית סוכר שמונחת על כפית מחוררת. או מזיגה של האבסינט' דרך הסוכר, הדלקה של הסוכר וערבובו במשקה ואז מהילה במים בכמות לטובת המים.

מותגים
יש מעט מותגים נפוצים של אבסינט בארץ ויותר החלוקה לארצות מוצא, כל ארץ מייצרת אבסינט קצת שונה בתיבול ובהשפעה:

  • טריינט (צרפת)
  • אבסינט שחור (ספרד)
  • אבסנטים מצרפת
  • אבסנטים מספרד
  • אבסנטים מצ'כיה


פסטיס

ליקרי אניס צרפתיים הנצרכים בד"כ כאפריטיף עם קרח ומים.
משקאות הפסטיס (בהגייה צרפתית – פַסטי) יוצרו כתחליף לאבסינט בזמנים בהם האבסינט היה אסור על-פי חוק, 17 שנה אחרי שאבסינט' הוצא מחוץ לחוק. הבדלים עיקריים: חוסר הלענה (ארטימיסה אבסינטיום),  מתובל בכוכב אניס ושורש ליקריץ שמקורם במזרח ואבסינט' בתבלין אירופאי שנקרא אניס ירוק. בנוסף פסטיס תמיד יכיל סוכר עד רמה מקסימלית של 100 גרם סוכר לליטר משקה.
המילה פסטיס מקורה במילה צרפתית שפירושה – מזיגה, ערבוב ,"pastich”.
על-פי רוב מבוססים משקאות הפסטיס על אלכוהול דגנים נייטראלי וחברות רבות מוסיפות ומתבלות במתבלים נוספים כפלפל לבן ושחור, אנג'ליקה וציפורן.

מותגי פסטיס

  • Berger pastis – קרוי על שמו של שוויצרי בשם ברג'ה שהחל לייצר את משקה האניס במרסייל ב-1923 כאשר הוטל איסור על ייצור משקאות אניס בצרפת. מיוצר כמשקה לבן (תיבול באניס בלבד) וכזהוב (תיבולים נוספים). חוזק: 45%.
  • Pastis 51 – הושק לראשונה ב-1951 תחת השם המטעה ‘perno 51’ שהביא את ציבור השתיינים לסבור שמדובר בפרנו ב-51%, ועקב כך שונה שמו. מיוצר בתיבול ליקריש, כוכב אניס ושומר.חוזק: 45%.
  • Pernod – פרנו מיוצר בעזרת כוכב אניס ושומר מתוספים ב-14 צמחים שונים, ביניהם קמומיל, קוסברה וורוניקה. בשונה מהפסטיסים הצרפתיים האחרים לפרנו נוכחות ליקרישית נמוכה. חוזק: 40%.
  • Ricard – המותג הנמכר ביותר באירופה והשלישי במכירותיו בעולם, הושק לראשונה ב- 1932. ליקריש, כוכב אניס ושומר מושרים בתזקיק נייטראלי ומומתקים בעזרת קרמל. חוזק: 45%.
  • סמבוקה – ליקר אניס איטלקי, מתובל בשמני כוכב אניס אחרי הזיקוק ומתוסף בסוכר. מקור השם הוא בצמח הסמבוק (שוֻמַר). מגיע במספר צורות: הבסיסי לבן, כמו כן יש סמבוקה שחורה, כחולה ואדומה (שתי האחרונות פחות נפוצות). בנוסף יש סמבוקות מתובלות בתבלינים דומיננטיים נוספים כגון וניל. נהוג להגיש נקי או על קרח, או עם פולי קפה ומדליקים.

ליקרי אפריטיף איטלקיים (bitter)
ליקרי אפריטיף המבוססים על תזקיקים ניטרליים ומתובלים בנותני טעם מרים.

CAMPARI
האפריטיף המר המפורסם בעולם. מיוצר באיטליה ונושא את שמו של גספארה קמפרי. רשימת התבלים של הקמפרי מכילה 68 מתבלים שונים הנשמרים בסוד כבר יותר מ-150 שנים וידועים רק לנשיא החברה.בניהם : קליפות הדר,מנטה,אשכוליות אדומות ועוד רבים וטובים. המשקה משווק בין 20-28% אלכוהול ( תלוי במדינה שהוא משווק אליה ).

CYNAR
מקור השם הוא במילה "CYNARIA" , תמצית המופקת מעלי ארטישוק. אפריטיף איטלקי זה מתובל בין השאר בארטישוק , זנגביל וקליפות הדרים.16% אלכוהול בלבד.

APEROL
אפריטיף איטלקי שצבעו וטעמו הייחודי מתקבל כתוצאה של ערבוב של צמחים ושורשים שונים. 11% אלכוהול
צורת הגשה : בדרך כלל בכוס הייבול .
נהוג לשלב אותם עם משקה קל

משפחת הדז'סטיפים:
ליקרים אשר נשתים אחרי הארוחה המאופיינים ב4 תכונות עיקריות:

– בעלי אחוזי אלכוהול גבוהיים.
– בעלי אחוזי סוכר גבוהים (מעל ל100 גרם סוכר לליטר).
– בעלי אפטרטייסט ארוך.
– מתובלים בעשבים שמסייעים בתהליך העיכול.
רובם החלו בתור תרופות לפני שיצאו לשוק בתור משקאות אלכוהוליים.

Chartreuse / שרטרז-
ליקר צמחים המיוצר לפי נוסחה סודית בה מחזיקים שלושה נזירים שרטרזיים אשר מפקחים על מלאכת ייצור המשקה. המשקה המקורי, שנוצר לראשונה במאה ה17 כמשקה חיים, נמכר בבקבוקים מיניאטוריים, מכיל 71% אלכוהול ומוגדר בצרפת כמשקה רפואי. כיום, ניתן למצוא בברים ברחבי העולם את שני צאצאיו: chartreuse verte (green)- השרטרז הירוק, החזק ביותר בטעמו ובחוזקו. Chartreuse jaune (yellow)- השרטרז הצהוב, מתקתק וקליל יותר בטעמו. צבעי השרטרז מגיעים מערבוב ייחודי של העשבים שמקנה לו את הצבע בצורה טבעית. תהליך הייצור כולל חלוקת המתבלנים ל7 קבוצות, 4 מזוקקות ו3 מושרות ומבוסס על תזקיק ענבים. לאחר ערבוב התוצרים הם עוברים ישון בחביות עץ.
תוצרת: צרפת.
חוזק: 55% (ירוק) 40% (צהוב).

Underberg/אונדרברג
משקה מריר זה המשווק בבקבוקים מיניאטוריים של 20 מ"ל, מכיל רשימה ארוכה של עשבים מ43 מדינות. מים מזוקקים ואלכוהול נייטרלי. יצרניו ערבים ליעילות בסיוע פעולות העיכול והוא משווק תחץ הכותרת "after a good meal".
תוצרת: שוויץ. חוזק: 44%

Averna amaro/אוורנה אמרו
ליקר עשבים ארומאטי מריר שהוכן ב1868 עבור סלווטור אוורנה ע"י נזירי מסדר "הרוח הקדושה" שהיו ידועים בידענותם בעשבי מרפא. עם השנים הפך לאמרו המוכר ביותר באיטליה.
תוצרת: איטליה, חוזק: 35%

Straga/סטרגה –  ליקר צמחים ועשבים המתובל ב70 צמחי תבלין ועשבים שונים, צבעו זהוב הנובע מתיבול בזעפרן. אחד הליקרים האיטלקיים המוכרים בעולם, המכונה גם כליקר המכשפות ("סטרגה"- מכשפה באיטלקית עממית). המשקה נרחק לראשונה ב1860 ע"י סוחר יין מדרום איטליה והאגדה מספרת שזהו שיקוי אהבה של מכשפות שנועד לאחד לנצח זוגות אוהבים.
תוצרת: איטליה , חוזק: 40%

Becherovka/בחרובקה
הליקר הצ'כי הלאומי, מכיל: קינמון, ציפורן, אגוזים ועשבים שונים. הומצא ע"י רופא אנגלי ב1805 בחצר הקיסרות, כתרופה לבעיות קיבה.
תוצרת: הרפובליקה הצ'כית, חוזק: 38%

Fernet branca/פרנט ברנקה
ליקר עשבים מריר אשר יוצר לראשונה ע"י משפחת האצולה האיטלקית: branca di romanico ב-1845. מבוסס על 30 סוגים שונים של עשבים ושורשים, ביניהם קמומיל וזעפרן. מיושן בחביות אלון סלובניות למשך שנה. ב1965 הושק מותג נוסף של החברה תחת השם branca menta.
תוצרת: איטליה, חוזק: 40%

Jegermeister/ייגרמיסטר
56 סוגים שונים של עשבים, פירות ותבלינים, מושרים בתזקיק למשך מספר שבועות ומיושנים בחביות עץ אלון לפני ערבובם. מיובא לארץ בחוזק של 35% אלכוהול לעומת רוב מדינות העולם שאליהן מגיע ב40% אלכוהול (בעקבות סקר שוק שנערך וקבע כי פחות אחוזי אלכוהול יתאימו יותר לחיך הישראלית). אחד הדז'סטיפים המוכרים בישראל.
תוצרת: גרמניה , חוזק: 35%

Ramazzoti amaro/רמזוטי אמרו
דז'סטיף שהומצא ב1815 ע"י מומחה צמחים איטלקי בשם אוזאנו רמזוטי. מתובל ב33 מיני עשבים שונים, ביניהם קליפות הדרים. בארץ נוטים להשוות בינו לייגרמייסטר על אף השוני ביניהם.
תוצרת: איטליה, חוזק: 30%

Unicum zwack/אוניקום צוואק
ליקר עשבים זה, אשר יוצר לראשונה ע"י רופא חצר הקיסרות האוסטרו- הונגרית ב1790, יוזף צווואק, מכיל 40 סוגים שונים של שורשים ועשבים ועובר יישון של 6 חודשים.
האגדה מספרת שכשאר טעם הקיסר את המשקה המריר הוא קפץ לפתע על רגליו וקרא: "dasz iss unicum", שמשמעו: "זה מיוחד". מכאן שמו של המשקה.
תוצרת: הונגריה, חוזק: 40%

 

ליקרי עשבים מתובלים:

Benedictine/בנדיקטין-
ליקר עשבים אשר הוכן לראשונה ע"י נזיר בנידיקטי ב1510. בין 27 הצמחים המעורבים בייצורו ניתן למצוא אנג'ליקה, אזוב, ציפורן, משמש ותימין. את המרכיבים מחלקים ל4 קבוצות, 3 עוברות זיקוק ואחת מושרית למתן הטעמים. לאחר מכן עובר המשקה יישון של שנתיים. קוקטייל הבנדיקטין המפורסם: B&B, המשלב בנידיקטין וברנדי, אשר הומצא ב1937 ע"י ברמן ה-club21 בניו יורק, הפך מיד להצלחה מסחררת והביא לשיווקו בבקבוק נפרד של בנידיקטין הנושא את שמו.
תוצרת: נורמנדי, צרפת
חוזק: 40%

ליקר Y– מיוצר על בסיס תזקיק מולסת קנה סוכר, בו מושרים פלפל צ'ילי אדום מזן ניו מקסיקו, קינמון, תבלינים ועשבי תיבול נוספים. בכל בקבוק ישנו פלפל צ'ילי אדום שלם הקובע את טעמו הסופי.
תוצרת: ישראל, חוזק: 40%

ליקר Y ירוק– ליקר מבושם, מתובל מפולפל ואניסי, בעל חריפות מעודנת המושגת ע"י פלפל ירוק חריף, תבלינים ועשבי תיבול. בהם גם כוכבי אניס.
תוצרת: ישראל, חוזק: 30%

 

ליקרים על בסיס וויסקי:
ליקרים אלו הם למעשה וויסקי ממותק ומתובל ומאחר שטעם הוויסקי בולט מאוד בליקרים אלו, נהוג להגישם בכוס לואו בול. ניתן להוסיף קרח ע"מ לעדן את המתיקות החזקה.

Liquer glenfiddich/גלנפידיך ליקר– ליקר סקוטי המבוסס על הוויסקי סינגל מאלט glenfiddich (וויסקי הסינגל מאלט הראשון שהוצא לשוק העולמי), דבש ותמציות צמחיםתוצרת: סקוטלנד
תוצרת: סקוטלנד
חוזק: 40%

Drambuie/דרמבויי-הליקר הסקוטי המפורסם, מבוסס על תערובת וויסקי סקוטיים (חלקם אף סינגל מאלטים בני 15-17 שנה), דבש ותמציות צמחים סודיות.מקור שמו בביטוי הגאלי "an dram buidheash", שפירושו "the drink that satisfies". מיוצר כיום גם בגירסת: "drambuie black ribbon". מיוצר על טהרת וויסקי פרימיום בן 15 שנה.
תוצרת: סקוטלנד, חוזק: 40%.

Irish mist/אייריש קרים-ליקר דבש המבוסס על וויסקי אירי ועשבים, המופק מפרחי שיח האברש וצמחי תבלין ומיוצר ע"י מזקקת טולמור. מוכן, לטענת יוצריו, על מסך מתכון אירי מסורתי בן 1000 שנים. היה זה הליקר האירי הראשון לייצור מסחרי.
תוצרת: צפון אירלנד, חוזק: 35%

Sauthern comfort/סאותרן קומפורט-הליקר האמריקאי המפורסם. נולד ב1874 בניו אורלינס. באותם הימים נהגו למזוג בסלונים (הברים של פעם) וויסקי אמריקאי ישירות מהחבית. M.W.heron, בעל בר מקומי שהמציא את הסאותרן קומפורט כשתיבל את הוויסקי שלו במטרה להפוך אותו לקליל יותר. הסאותרן קומפורט מתובל לפי רשימה סודית של מעל ל100 נותני טעם, הדומיננטי והידוע שבהם הינו האפרסק. ג'ניס ג'ופלין נודעה בחיבתה העזה לליקר זה. כיום הסאותרן קומפורט הרגיל אינו מבוסס על וויסקי אך ישנן שתי גירסאות נוספות של הליקר שכן.
סאותרן קומפורט ריזרב- תווית כסופה, מיוצר עפ"י המתכון המקורי, על בסיס וויסקי בורבון ומיושן כ6 שנים.
סאותרן קומפורט פרוף 100- תווית שחורה, 50% אלכוהול.
תוצרת: ארה"ב, חוזק: 40%

 

ליקרים על בסיס ברנדי וקוניאק:
ליקרים אלו מבוססים על ברנדי כלשהו ומושרים בפירות ועשבים, מאופיינים במתיקות ואחוזי אלכוהול גבוהים. ליקרים אלו יוגשו בסניפטר בצורתם הנקייה

Xante/סנטה-ליקר אגסים על בסיס קוניאק שהושק ב1995.
תוצרת: שוודיה, חוזק: 38%

Grand marnier/גרנד מרינייה– ליקר תפוזים על בסיס קוניאק, בעל עניבה אדומה. טעם התפוז מגיע מזני תפוזים קריביים מרירים. מיץ התפוזים מעורבב עם הקוניאק ולאחר תקופת חיתון עובר זיקוק נוסף, המתקה ויישון סופי. גרסה נוספת בעלת צווארון צהוב cordon jaune- על בסיס ברנדי משובח.
תוצרת: צרפת, חוזק: 40% (האדום והצהוב)

Mandarine napoleon/מנדרין נפוליאון-ליקר מנדרינות על בסיס ברנדי משנת 1892, מזוקק ממנדרינות "טנג'רין" סיציליאניות ומיושן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון. מעורבב עם משקה המופק מצמחי תבלין ולבסוף עם קוניאק מדרגתXO. תוצרת: בלגיה, חוזק: 38%

Meukow/מיוקו(וניל)-ליקר קוניאק בטעם וניל המופק באמצעות יישון הקוניאק "מיוקוב" עם מקלות וניל בחביות עץ אלון. בסוף תקופת היישון מדולל לרמת אלכוהול של 30%. ליקר מתוק ונעים לכל חיך, בעל ארומת וניל. תוצרת: צרפת, חוזק: 30%

 

ליקרים על בסיס ג'ין:
ליקרים בעלי מסורת אנגלית המעורבבים לרוב בקוקטיילים או נשתים עם תוסף.

Plymouth sloe gin– ליקר שזיפי בר על בסיס ג'ין. מיצוי טעמם וניחוחות של שזיפי הבר בג'ין היא מסורת אנגלית רבת שנים. טעמם המתוק והמריר של שזיפי הבר מתמזג להפליא עם טעמו היבש והארומטי של הג'ין. תוצרת: אנגליה, חוזק: 26%

Bols sloe gin– ליקר שזיפי בר על בסיס ג'ין. חברה המייצרת מגוון רחב של סוגי אלכוהול , מותג הסלואו ג'ין שלה נחשב למפורסם
תוצרת: אנגליה, חוזק: 35%

 

ליקרים על בסיס טקילה:

Agavero/אגברו-ליקר על בסיס טקילה. ליקר האגברו מיוצר מאז 1857 במזקקת "לוס קמיצ'נס" השייכת לחברת jose cuervo- המייצרת את מותק הטקילה המפורסם בעולם "חוזה קוארבו". ייצור ליקר זה מבוסס על השריית גבעולי ועלי צמח ה"דמיאנה" בתערובת של טקילות 100% אגבה כחולה ברמות רפוסדו ואנייחו. שמו של ליקר אגברו נגזר מצמח האגבה.
תוצרת: מקסיקו, חוזק: 32%

 

ליקרי שקדים ואגוזים:

Disaronno orginale amaretto/אמרטו דיסרונו-ליקר שקדים וגלעיני משמש.
הליקר אמרטו מיוצר ע"י חברות איטלקיות רבות הטוענות לבכורה בייצורו אך מותק האמרטו המפורסם והיוקרתי ביותר נקרא"disaronno amaretto"והוא מותק הליקר האיטלקי הנמכר ביותר בעולם. תוצרת: איטליה, חוזק: 28%

Lazzaroni 1851 amaretto/אמרטו לזארוני-ליקר אמרטו איטלקי שכפי שמצוין בשמו, ייצורו החל ממחצית המאה ה19.
תוצרת: איטליה, חוזק: 24%

Frangelico/פרנג'ליקו-ליקר בתיבול אגוזי לוז קלויים, קקאו, קפה, וניל וצמחי תבלין מיוצר בצפון איטליה ומיושן בחביות עץ אלון. מקורו של ליקר זה בנזירים שחיים בצפון איטליה מזה כ300 שנה ומייצרים ליקרים מפירות הגדלים סביב המנזרים. הבקבוק מעוצב בצורת נזיר עומד ששרוך לבן קושר את גלימתו סביב המותן. פופולרי מאוד כתוסף לקפה או מרכיב לקוקטיילים. תוצרת: איטליה, חוזק: 24%

 

ליקרים טרופיים:
מקורת בארצות טרופיות חמות. מאופיינים בגוון טעמים מתוקים ומיוחדים. פירות משמשים בייצור ליקרים אלה הם פירות טרופיים כגון: בננה, אננס, קוקוס, פפיה, מנגו וכד'.

Malibu/מליבו-רום לבן המעורבב עם תמציות קוקוס המוכנות מקליפתו ומימיו של הפרי, כדי ליצור את ליקר הקוקוס המפורסם בעולם. מגיע במגוון טעמים (בחו"ל).
תוצרת: ברבדוס, חוזק: 21%

Passoa/פסואה-ליקר פרי התאווה אשר הושק לראשונה בהולנד ב1986 וכיום מהווה את מותג הליקר השני בגודלו במדינה. זהו ליקר פסיפלורה המכונה גם ליקר התשוקה.
תוצרת: צרפת , חוזק: 20%

Pisang ambon/פיזנג-ליקר הולנדי המיוצר בעזרת בננות ירוקות, פירות טרופיים ועשבים. עפ"י מתכון אינדונזי עתיק. משמעות השם: "אי הבננה".
תוצרת: הולנד, חוזק: 21%

Midori/מידורי-ליקר מלון יפני הידוע בזכות צבעו הירוק ,מיוצר משנת 1978. שווק באופן ניסיוני בניו יורק. כיום מיוצר במקסיקו. עשוי מ"מלון הדבש"- מלון קטן ומאוד מתוק. השם מידורי: ירוק ביפנית.
תוצרת:צרפת, חוזק: 20%

Betida de coco/בטידה דה קוקו– ליקר קוקוס מיוצר באיטליה עפ"י מתכון ברזילאי, על בסיס אלכוהול נייטרלי. הליקר המקורי מיוצר ע"י חברת "מנגרוקה" ונרקם במרקם חלבי וצבע לבן.
תוצרת: איטליה, חוזק: 16%

Pina colada/פינה קולדה-קוקטייל מבוקבק המכיל: רום בהיר, חלב, קוקוס ואננס. זהו בעצם קוקטייל שיוצר להנאת התיירים שביקרו באיים הקריביים ובברזיל. מאוד פופולארי בקרב התיירים האמריקאיים ובשנות ה-80 בארץ.
תוצרת: האיים הקריביים, חוזק: 14.5%

 

ליקרי פירות:
ליקרים המיוצרים כמעט מכל פרי המכילים סוכר כגון: תפוז, משמש, אפרסק, אגס, קיווי, ליצ'י, פסיפלורה וכד'.

Cherry heering/צ'רי הרינג-המפורסם ואיכותי מכל ליקרי הדובדבנים. מיוצר מאז 1818 עפ"י המתכון של פיטר הרינג ומכאן שמו. ביצורו מועכים את גלעיני הדובדבנים ומשרים אותם בתזקיק מיושן כ3 שנים בחביות עץ אלון בשיטת ה"סולרה" המעניק לליקר מהירות וטעם ייחודי.
תוצרת: דנמרק, חוזק: 25%

Chambord/רויאל שמבורד-ליקר מפורסם ואיכותי מכל ליקרי הפטל, מיוצר מ1655.ליקר זה מבוסס על מיצי פירות פטל שחורים המושרים בברנדי, תמציות טבעיות המופקות מאוכמניות ודומדמיות למינהם. תיבול במבחר תבלינים, קליפות אגוז, מוסקט, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, וניל וקליפות הדרים. המתקה בדבש, פרחי השיטה וחיתון קצר בחביות לפני הבקבוק.
תוצרת: צרפת, חוזק: 16.5%

Parfait amour/פרפה אמור-ליקר הדרים, וניל, שקדים ומי ורדים. מיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. "פרפה אמור" הוא ליקר שפותח במחוז לוריין שבצרפת והפך למשקה קינוח פופולרי. פירוש השם: "אהבה מושלמת" בצרפתית.
תוצרת: צרפת, חוזק: 25%

Lichao/ליצ'או-מבוסס על מיץ המופק מפרי הליצ'או המיובא מארץ מוצאו סין. ליקר הליצ'או יוצא דופן בכך שלהבדיל מליקרים אחרים מסוגו הוא מכיל תמציות טבעיות ללא שימוש בחומרים סינטטים. מאופיין בטעמים מתוקים ומשמש כבסיס למגוון קוקטיילים.
תוצרת: צרפת, חוזק: 23%

 

ליקרי תפוזים:

Curacao/קירסאו -ליקר תפוזים מיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. במקור נוצר באי הקריבי קירסאו מקליפות התפוזים המקומיים שנחשבים לאיכותיים מאוד, תפוזים קטנים בעלי קליפה בשרנית ושמנונית. ליקר הנועד בעיקר לקוקטיילים ומוכר יותר בצבעו הכחול.
תוצרת: מדינות שונות, חוזק: 16%-25%

Triple sec/טריפל סק-ליקר תפוזים מיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. טריפל סק מזוקק שלוש פעמים בכדי לטשטש את המתיקות האופיינית לפרי ההדר. פירות השם מצרפתית: "טריפל"= משולש, "סק"= יבש (חסר מתיקות או יבש פי שלושה). מיועד לקוקטיילים
תוצרת: צרפת, חוזק: 20%-40%

Cointreau/קואנטרו– ליקר תפוזים על בסיס תזקיק נייטרלי מ1849. על בסיס קליפות תפוזים מסוגים שונים המיובאות מכל רחבי תבל, מזוקק פעמיים בזיקוק דודי כשהקליפות מושרות בתזקיק. ליקר התפוזים המפורסם והנמכר ביותר בעולם.
תוצרת: צרפת, חוזק: 40%

Grand marnier/גרנד מרינייה– ליקר תפוזים על בסיס קוניאק, בעל עניבה אדומה. טעם התפוז מגיע מזני תפוזים קריביים מרירים. מיץ התפוזים מעורבב עם הקוניאק ולאחר תקופת חיתון עובר זיקוק נוסף, המתקה ויישון סופי. גרסה נוספת בעלת צווארון צהוב cordon jaune- על בסיס ברנדי משובח.
תוצרת: צרפת, חוזק: 40% (האדום והצהוב)

 

ליקרי קפה ושוקולד:

Kahlua/קלואה-ליקר שמקורו במקסיקו, מיוצר ע"י ערבוב פולי ערביקה קלויים, וניל ותבלינים בתזקיקי קני סוכר. בעל מרקם סמיך במיוחד. ליקר הקפה המפורסם בעולם.
תוצרת: אנגלית תחת רישיון מקסיקני, חוזק: 26.5%

Sheridans/שרידנ'ס-ליקר המגיע בבקבוק המחולק לשניים: צידו האחד מכיל ליקר שוקולד וקפה שחור ואילו צידו השני מכיל ליקר וניל ושמנת. על התווית מצוין ביטוי לטיני: "unitate fortior"שמשמעו: "כוח ע"י איחוד". לבקבוק מכניזם המאפשר מזיגה בשכבות ביחס של 2:1, כשהקרם הלבן צף מעל המשקה השחור.
תוצרת: אירלנד, חוזק: 17%-26%

Tia maria/טיה מרייה-ליקר קפה ג'מייקני המיוצר על בסיס רום כהה בן 5 שנים לפחות ומתובל בפולי קפה מזן blue mountain, וניל ונותני טעם נוספים.
תוצרת: ג'מייקה, חוזק: 26.5%

Tia lusso/טיה לוסו-הושק לראשונה ב2002, הטיה לוסו הינו ליקר קפה ושמת על בסיס רום ג'מייקני. משווק בבקבוק כחול הדומה לבקבוק הטיה מריה, המיוצר ע"י אותה קבוצת משקאות.
תוצרת: allied domeq- קבוצת משקאות עולמית, חוזק:% 17.5

Godiva/גודייבה-ליקר שוקולד מ1926 מבריסל, בירת בלגיה. החברה גודייבה נחשבת לחברה המייצרת שוקולד מובחר ואיכותי. ליקרי הגודייבה מיוצרים ב3 גרסאות, על בסיס השוקולד המובחר שמייצר המפעל

ליקר שוקולד חלב (בקבוק כהה)
ליקר שוקולד קפוצ'ינו (בקבוק חום)
ליקר שוקולד לבן (בקבוק לבן)
תוצרת: בלגיה, חוזק: 17%

 

ליקרי שמנת
ליקרים אלו מאופיינים בטעמי שמנת שלראשונה יוצרו באירלנד על ידי האחים בייליס. עקב ריבוי יתר של שמנת באותה תקופה באירלנד, הממשלה פנתה ליזמים ברחבי המדינה למציאת פתרון שיאפשר לנצל את כמויות העודף של השמנת במדינה.
האחים בייליס המציאו שיטה שבה עירבבו ויסקי אירי, שמנת אירית וקקאו ליצירת ליקר שמנת בשם "אייריש קרים". זוהי הייתה תחילת דרכם של ליקרי השמנת בעולם.ריכוזם של כל ליקרי השמנת הוא 17% אלכוהול.

Baileys- original irish cream/בייליס-נוצר לראשונה ב1947 כתוצאה מהצלחתם של האחים ביילי לערבב ויסקי אירי, קקאו ושמנת טריה, מבלי להחמיץ את השמנת. מומלץ להחזיקו בטמפרטורה נמוכה מ25 מעלות לאחר הפתיחה. ה"בייליס" נפוץ בקוקטלי השמנת כגון "אורגזמה".
תוצרת: אירלנד, חוזק: 17%

Dooleys/דולי'ס-ליקר טופי, קרמל ושמנת אשר הושק לראשונה ב1999.
תוצרת: גרמניה, חוזק: 17%

Amarula wild fruit cream/אמרולה-נוצר לראשונה ב1974 כתוצאה מהצלחתם של האחים ביילי. ה"אמרולה" הינו פרי הגדל בדרום אפריקה על עצים בספארי. פילים המצויים בספארי נוגחים בעצים ומפילים את פירות ה"אמרולה" על הקרקע ,כתוצאה מהנפילה הפרי נפתח ונוצרת תסיסה טבעית המייצרת אלכוהול שעליו מבוסס הליקר.
תוצרת: דרום אפריקה ,  חוזק: 17%

 

שנאפס

Akvavit (aquavit)– המילה akvavit, בדומה למילה ויסקי, מקורה במושג מי החיים- בלטינית "aqua vitae"והיא מתארת קבוצה של תזקיקים לבנים מתובלים הנפוצים בארצות סקנדינביה ובמיוחד בדנמרק. המשקה מזוקק מתפו"א או מדגנים לאחר מכן עובר זיקוק נוסףעם נותני טעם, החייבים לכלול קימל. בהגדרתו חייב האקוואויט להכיל 38%, אלכוהול לפחות.

Schnapps/שנאפסים – מגיעים מארצות אירופה הצפונית: גרמניה, הולנד, דנמרק, פינלנדיה וכו'. הינם תזקיקי דגנים מתובלים. כיום משמשת המילה שנאפס לציון גם ליקרי פירות מחוזקים, המכילים אנטי פריז המוגשים מתוך המקפיא.נהוג להגיש בשוט.

Alborg akvavit/אקוואויט -מותג האקוואויט הפופולרי בעולם. קרוי על שם האירית הדנית שבה יוצר לראשונה ב1846.  מיוצר במספר גרסאות בתיבולים שונים.
תוצרת: דנמרק, חוזק: 42%

Aftershock/אפטר שוק– שנאפס שהתפרסם בטעם הקינמון החזק שלו ובתחושת קור המחליפה את חריפות האלכוהול הראשונית (ומכאן מקור השם). קיימים עוד שלושה טעמים נוספים:

אפטרשוק כחול בטעם: הדרים
אפטרשוק שחור בטעם: פירות יער
אפטרשוק כסוף בטעם: מחשמל (גימיק שיווקי)
תוצרת: jim bim   ארה"ב, חוזק: 40%

Goldschlager/גולדשלאגר– שנאפס קינמון צלול ובו צפים עלעלי זהב 24 קראט.
תוצרת: שוויץ, חוזק: 40%

Barenjager/בארנייגר– שנאפס דבש גרמני. זהו שיכר דבש מסורתי מהמאה ה15.  מבוסס על וודקה, דבש שמיובא מהרי מקסיקו וצמחי תבלין. פירוש השם מגרמנית "צייד הדובים". (ברן= דוב ייגר= צייד) וללא קשר לדז'סטיף הגרמני ייגרמיסטר
תוצרת: גרמניה, חוזק: 35%

Bad apfel/בד אפל– ליקר תפוחים מחוזק בתמצית מייפל קנדי איכותי. נחשב לליקר סמיך ואיכותי.
תוצרת:גרמניה, חוזק: 41%

Artic/ארטיק– סדרת ליקרי פירות המוגשים בד"כ כשנאפס. הסדרה מתאפיינת במגוון טעמים ובבקבוק מוארך בעיצובו של מעצב המכוניות הנודע, ברטונה.
תוצרת: איטליה, חוזק: 25%

Berentzen apfel corn/ברנטצ'ן- שנאפס תפוחי עץ המבוסס על קורן (תזקיק חיטה גרמני). מיוצר גם בגרסת:

ה- saurer apfelהיבשה יותר

וכ- winter apfelהמתובל בקינמון.

תוצרת: גרמניה, חוזק: 16%-20%

f.d.- סדרת שנאפסים במגוון טעמים רחב.
תוצרת: בלגיה, חוזק:22%

Feigling/פיג'לינג– ליקר תאנים על בסיס וודקה. מתובל בחומצות הדרים.
תוצרת: גרמניה, חוזק: 20%

Fidg/פידג'– ליקר שנאפס תאנים. מיוצר לאחר הפיג'לינג בשיטות ייצור זולות יותר אך טעמו כמעט זהה לזה של הפיג'לינג.  סדרה הכוללת טעמים נוספים: אבטיח ואננס. תוצרת: גרמניה, חוזק: 20%

כל הזכויות שמורות לזמן אמיתי בע״מ | מפת האתר | הצהרת נגישות
דילוג לתוכן