ככלל, עולם הקוקטיילים הוא כל כך דינאמי וכל כך מהיר שקוקטיילים רבים לא שורדים יותר משנה במלחמת העולמות העקובה מדם במסגרתה עשרות אלפי ברמנים יוצרים בכל יום ויום מתכונים חדשים , משופרים ומשודרגים לקוקטיילים שמקשטים את תפריטי הברים שלהם.
במיוחד בתקופה האחרונה, ברים רבים הופכים את חזותם לז'אנר "הקוקטייל – בר" המפורסם ובו רשימות על רשימות ארוכות ומסובכות של מיטב המרכיבים המשולבים עם אוכל גורמה ואלכוהול משובח, מצטרפים יחד לכדי תמהיל חדש ומשובח המכונה "קוקטיילי שף".
קוקטייל מוחיטו לא נמנה עם רשימת הקוקטיילים מהז'אנר החדש ומהווה את אבן היסוד בקוקטיילי ה"לונג דריק" – קוקטיילים אשר מתאימים לכל שעה ולכל אירוע, אפשר לשתות אותם בנוחות עם חברים בשיחה קלילה על הבר, בשיחת נפש עמוקה עם חבר וכמובן בדייט רומנטי שאינו מחייב.
המוחיטו פשוט, קליל ובעל טעם מרענן וקיצי. המרכיב הדומיננטי הוא רום וזה גם המרכיב האלכוהולי היחיד בו. בעוד קוקטיילים אחרים מתרברבים ב4-5 רכיבים אלכוהוליים שונים המוחיטו מורכב משני מרכיבים נוזליים בלבד כל השאר נותני טעם ושיטת הכנה מנצחת.
לקוקטייל מוחיטו מספר גרסאות, כל מנהל בר או ברמן מתחיל מיחס לעצמו את הגרסה המושלמת למוחיטו ומוכן להיכנס לויכוח דינאמי עם שותפו למקצוע בעקבות המתכון המנצח.
כמובן שהמנצח הגדול מהויכוחים חסרי התכלית הללו הוא מוחיטו בעצמו – ככל ש"הבז" על הקוקטייל גדול יותר כך ההצלחה שלו והמשמעות שלו בעולם גדלה וכמובן באותו היחס גם המכירות שלו.
שלבי הכנת מוחיטו פשוטים וקלים ומשלבים בין דרך הכנה מעניינת לבין מרכיבים אהובים המתחברים זה לזה בצורה אופטימאלית ולכן כמעט אין דרך להרוס את הקוקטייל.
הכול מתחיל בכוס או בשייקר נירוסטה ובתוכו נכתשים יחד עלי נענע/מנטה ,סוכר ולימונים, על העיסה שנוצרה מוסיפים קרח רגיל או כתוש מנה עד מנה וחצי של רום בהיר או זהוב מתובל, מנערים הכל בשייקר או מערבבים היטב כדי "להרים" את הסוכר הכבד מתחתית הכוס לכלל הקוקטייל וסוגרים את הקוקטייל עם סודה על מנת לעדנו ולהקל על השתייה – יש גרסאות שהמוחיטו "נסגר" בספרייט.
למרות שהמתכון המקורי לא משלב לימונים חתוכים לקוביות, אחת הגרסאות המוכרות יותר של המוחיטו דווקא כן משלבת את הלימון כחלק בלתי נפרד מהקוקטייל, אך בצורת ההגשה המקורית מהווה הלימון רק כקישוט על דופן הכוס – שוב ,כמובן שמוחיטו טעים וטוב הוא לא פונקציה של הגרסה הנכונה ביותר אלא של הברמן , המינונים , שיטת ההכנה וכמובן , טעם הלקוח.
כמו בכל קוקטייל המשלב מיץ לימון וסוכר, הטעם האלכוהולי של המרכיב הדומיננטי נדחק לפינה וכך תופסים את מקומו הלימונים והסוכר ומתקבלת תוצאה שלרוב השתיינים טעימה וקלה לשתייה. כך לדוגמא ניתן להסביר את הצלחת קוקטיילי הסאוור המפורסמים שצברו תאוצה ותפסו מקום של כבוד בעולם הבר.
לסיכום, מוחיטו הינו פיתרון מושלם לקהל הלקוחות שאוהב להרגיש את הקוקטייל שלו ולקבל ממנו את הרגשת השכרות אך תהליך השתייה אינו מיגע ואינו קשה. צורת ההגשה מרשימה, הקוקטייל מרענן , הכוס מכילה כמות נאה והכי חשוב …טעים!
במספר לא רב של דקות אפשר ליהנות מקוקטייל המשלב מאחוריו סיפור המגיע הישר מהאיים הקריבים וזורק אותך לאחר מספר לגימות לעולם שכולו שמש, ים וחול. ניתן להכין אותו באירועים ביתיים בקערת פונץ' כספתח מעולה לאירוע מנצח.